Sensorisk teori, metoder og øvelser giver en grundig indføring i, hvordan menneskets sanser virker, og hvordan de påvirkes af faktorer som tærskelværdier, temperatur, køn og alder. Bogen belyser forskellene mellem supertasters og ordinære tasters nerverespons og præsenterer en række sensoriske beskrivelser, som binder sanseindtryk til fødevarer. Desuden diskuteres begrebet ”kvalitet” i fødevareudvælgelsen med fokus på de mange variable, der påvirker vores smagsoplevelse. Metodisk behandles udvælgelsen af dommere, designet af sensoriske forsøg og de fysiske rammer for testene. Læseren introduceres til en række metoder til sensorisk evaluering af fødevarer, ingredienser og måltider, blandt andet profilering, QDA-test, affektive hedoniske test samt diskriminative metoder som parvise tests, duo-trio og triangeltest. Bogen indeholder også omfattende statistiske beregningseksempler og analyser med redskaber som middelværdi, standardafvigelse, variansanalyse og PCA-analyse. Med 306 sider er denne bog en værdifuld ressource for undervisningen inden for fødevarevidenskab, kvalitetskontrol og madudvikling, og tilbyder praktiske øvelser, der udfordrer og engagerer de studerende.
Studiesalg.dk er en markedsplads hvor studerende i hele landet kan handle direkte med
hinanden.
Vores betalingsystem sikrer, at du både som køber og sælger er beskyttet, i alt lige fra
betaling, forsendelse og godkendelse af bøgerne.
Vi kræver MitID verificering af både sælger og køber. Dette er med til at sikre begge parter en god oplevelse og undgå svindel af enhver art.
Betal online med MobilePay. Vi opbevarer betalingen, og udbetaler først pengene til sælger når bøgerne er leveret og godkendt.
Sælg nemt dine bøger videre når du ikke længere har brug for dem. Med vores web-app er det nemt at scanne stregkoder og tage billeder af dine bøger.